A Roxfort konyhájában házimanók egész hada dolgozik óráról órára rendületlenül, hogy minden diák időben kaphassa meg a reggelijét, ebédjét és vacsoráját. Becslések szerint több száz manót foglalkoztat az iskola, akik büszkén vállalják munkájukat és hallani sem akarnak ruháról. Ha éhes vagy bármikor betérhetsz ide, hisz a manók alig várják hogy megkóstold a legfrissebb alapanyagokból készült ínycsiklandozó ételeiket.
A manók nyilvánossá tettek pár eddig eltitkolt receptet, így a muglik is elkészíthetnek pár egyszerű de nagyszerű varázslatos finomságot.
»A manók receptjei
Boszorkánykoktél
Hozzávalók:
- tej
- cukor
- 1 vaníliarúd
- tejszínhab
- fahéj
Elkészítés:
A cukrot beletesszük egy edénybe, és lassú tűzön hagyjuk karamellizálódni. Ekkor felöntjük a hideg tejjel, és addig kavarjuk, amíg fel nem olvad a karamell. A vaníliarudat félbevágjuk, és kikaparjuk a belsejét, majd a héjával együtt belefőzzük az italba. Pár perc főzés után levesszük a tűzről, bögrékbe öntjük, a tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk fahéjjal.
Boszorkánysüti
Hozzávalók:
- 30 dkg háztartási keksz összetörve
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg dió durvára vágva
- 1 kocka Ráma
- 2 egész tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál kakaó
- minyonpapír
Elkészítés:
A kekszet, diót összetörjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és összekeverjük őket. Aztán egy másik edényben a Rámát felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a cukrot és a kakaót. Az így elkészült masszát visszatesszük a tűzre és belerakjuk a tojásokat. Csak kis ideig kell főzni, aztán levesszük a tűzről, és az egészet ráöntjük az elején összekevert "kekszre". Végül kanállal rakjuk minyonpapírokba.
Jó étvágyat!
Bűbájkoktél
Hozzávalók:
- 3db citrom
- méz vagy cukor
- 1 banán
- 3 kivi
- 1 narancs
- vaníliás cukor
- tejszínhab
Elkészítés:
A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szeljük, majd kb. három teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és tejszínhabot teszünk a tetejére. Nagyon finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani.
Ghúl-koktél
Hozzávalók:
- málnaszörp
- Bolero áfonyás italpor
- víz
- jégkockák
Elkészítés:
A málnaszörpből öntsünk a pohár aljába.
Keverjük bele az italport. Öntsük fel vízzel, és dobjuk bele a jégkockákat.
Három Seprő turmix
Hozzávalók:
-10dkg málna
-2dl tej
-2 evőkanál méz
- fél pohár víz (kb. 1 - 1,5 dl)
Elkészítés:
A jól megmosott málnát beleteszed turmixgépbe, hozzáöntöd a 2 dl tejet és a 2 evőkanál mézet. Összeturmixolod. Ha márt látod hogy elég folyós akkor megkóstolhatod. Ha édesebben szereted, ízlés szerint teszel hozzá még egy kevés mézet! Lehűtöd a hűtőben, és már ihatod is!
Házimanó-süti
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 sütőpor (20g)
- 5 dkg darált dió
- málnalekvár
- só
Elkészítés:
A cukrot a vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütőport, és a csipet sót, és végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiskanál vagy nyomózsák segítségével apró halmokat rakunk egymástól távolra a kilisztezett, kivajazott tepsibe. 5 perc alatt 150-160 fokon sárgásra sütjük. A kihűlt sütiket málnalekvárral összeragasztjuk.
Madam Rosmerta limonádéja
Hozzávalók:
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál citromlé
- 2 dl hideg buborékos ásványvíz
- jégkocka
- sima langyos víz
Elkészítés:
Összekevered a mézet egy kevés langyos vízzel. Hozzáadod a 3 evőkanál citromlevet és a 2dl hideg ásványvizet. Jól keverd össze!
Hosszúkás pohárban, hosszú szívószállal, és jéggel fogyaszd!
Igazi hűsítő ital a nyári melegben.
Mrs Weasley sütije
Hozzávalók:
- 100g liszt
- fél csomag sütőpor
- 100g tört csoki
- 50g tört mogyoró
- 60g cukor, 60g margarin
- 1 db tojás
- 1 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A vajat a cukrot és a tojást keverd össze. Egy külön tálba a lisztet, a sütőport, a tört csokit, a mogyorót és a kakaót is, és lassan adagolva keverd bele a vajas, tojásos, cukros tálba. Ha kész, tedd bele egy 180 fokra előmelegített sütőbe, kis gombóc, vagy valami hasonló alakú formákban. 12-15 perc alatt kész. Hagyd a sütőben kihülni.
Figyelmeztetés! Nagyon megdagadnak a sütik ezért kis darabokban egymástól messze tedd a tepsibe, érdemes sütőpapírt használni.
Sav-a-júj cukor
Hozzávalók:
- egy kis csepp tej
- 1 kiskanál cukor
- 4 csepp citrom
Elkészítés:
Tedd a serpenyőbe a cukrot, a citromot és a tejet! Pirítsd meg egy kiskanállal igazgatva (hogy ne folyjon szét!) Ha kész, világosbarna színű lesz. Hűtsd ki! Jó étvágyat!
Töklé
Hozzávalók:
-sütőtök
-méz
-almalé vagy tej
- őrölt szerecsendió vagy fahéj
Elkészítés:
Kettévágsz egy tököt, eltávolítod a magokat. A vágási felülettel lefele sütőbe teszed egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon sütöd kb. 1/2 - 1 órát. Mikor evéshez elég puha lenne, kiveszed, kiszeded a belsejét, és hagyod kihűlni. Majd botmixerrel pépesíted. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja!
Tökös rétes
Hozzávalók:
- kb. 1,5 kilós tök
- kevés olaj
- 10-15 dkg cukor
- 3 kávéskanál fajéj
- 1 kg levelestészta
- pár evőkanál zsemlemorzsa vagy gríz
- 1 tojás
Elkészítés:
Hámozd meg a tököt, vágd ki a magházát, majd reszeld le egy nagylyukú reszelőn. Párold kevés olajon 10-15 dkg cukorral, 3 kávéskanál fahéjjal, gyakori keverés mellett, amíg el nem párolog a leve (amit a párolás elején eresztett). Ha kész van, hagyd kihűlni. A leveles tésztát szedd három egyenlő részre. Nyújtsd ki, a tepsid méretének megfelelően. Szórj egy csíkban egy evőkanál zsemlemorzsát vagy grízt, majd halmozd rá a kihűlt, párolt tök harmadát. Tekerd össze, tedd be a tepsibe, kend meg a tetejét tojással, majd helyezd a 220°C-ra előmelegített sütőbe.
10 perc múlva nézz be a sütőbe, lassan kezd elkészülni.
Ha úgy ítéled, vedd ki, és már eheted is. (Hidegen még finomabb!)
Vajsör
Hozzávalók:
- 20 gramm vaj
- 2 evőkanál cukor
- fél liter tej
- fahéj
Elkészítés:
A vajban pirítsd meg a két evőkanál cukrot, majd mikor már a cukor barnára pirult, engedd fel fél liter forró tejjel. Állandóan kevergetve forrald habzásig, majd ízesítsd meg őrölt fahéjjal.
|